fbpx
събота, юни 15, 2024
Новини

Турист загина в Белия улей в Рила (ВИДЕО)

Турист е загинал в Рила, в местността Белия улей, над Рилския манастир и Кирилова поляна. По всяка вероятност човекът се е подхлъзнал и е паднал, съобщиха от Планинската спасителна служба.

Три отряда на ПСС са участвали в изваждането тялото на младия мъж – от Благоевград, София и Самоков. Акцията е приключила към 5:00 ч. тази сутрин.

„Много сложен терен, доста хлъзгав участък,

използвани са въжета за спускане в улея, който е много стръмен и е разположен между връх Злия зъб и връх Ловница“, обясниха от ПСС пред БТА.

Спсителите отново предупреждават туристите, че трябва да бъдат много внимателни, когато се качват във високата част на планината и на стръмните места.

„Да се тръгва с подходяща екипировка и обувки и да не се излиза извън пътеките и маркировката. Температурите са паднали с 5 до 7 градуса от вчера до днес. Не се препоръчва излизане във високите части на планините, атмосферните условия през деня ще са лоши. Ще духа много силен вятър, особено в района на Стара планина. Времето ще е облачно и мъгливо“, посочват още спасителите.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!