fbpx

Утре стартира фристайл състезание в Пампорово

В Родопите от 13 до 19 март отново ще се проведе надпреварата Pamporovo Freestyle Open 2017. В планинския курорт се очаква сили и техника в атрактивно съревнование да премерят едни от най-големите и популярни имена в световния сноуборд. Също така, след няколкогодишно прекъсване, отново ще има и фристайл ски състезание.

Това е осмото издание на събитието, което е част от European Qualifier Тour. Освен за Световния сноуборд тур, резултатът от съревнованието ще носи точки и за Европейската купа на FIS.

За надпреварата на родна земя пристигат едни от най-добрите фристайл състезатели от цял свят. Сред представителите на Америка, Европа и Азия, се открояват имената на Ерик Баушман, Брандън Деивис, Нути Ниамела, Дилан Томас и други.

Освен състезателната част, която ще се излъчва на живо по Българската национална телевизия, организаторите подготвят цяла седмица с различни съпътстващи събития. На 15 март ще се състои първият Banked Slalom в България в ски зона Мечи Чал. Ще има различни тематични вечери, партита и музикална програма, в които ще могат свободно да се включат всички гости на курорта.

Прогнозата за времето в Пампорово през идната седмица е за температури между -6 и 0 градуса, лек северен вятър и кратки снеговалежи.

Прочети  Сняг затрупа Алпите

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.