fbpx

“Зона на смъртта – Нанга Парбат”. Онлайн премиера на филм за екстремно ски спускане от планината-убиец (ВИДЕО)

Онлайн премиера на документалния филм „Зона на смъртта – Нанга Парбат“ предстои на 18 април.

Историята проследява уникалната експедиция за безкислородното изкачване и спускане със ски на руснаците Виталий Лазо и Антон Пуговкин и италианеца Кала Сименти от опасния осемхилядник Нанга Парбат (8125 м) през 2019 г.

Филмът е награждаван в руски и международни филмови фестивали през 2020-та, а сега ще излезе в Youtube на канал “Планинска територия” (Горная Территория).

Нанга Парбат е един от трите най-опасни за изкачване осемхилядници. Смъртността на този връх е около 23%. Сред тези, които дръзват да го предизвикат, всеки пети губи живота си.

Легендарният Райнхолд Меснер загубва по-малкия си брат там и във видеото той говори за отношението си към тази планина.

Целият живот на членовете на руско-италианската експедиция може да бъде разделен на два периода: преди и след Нанга Парбат, казват самите те.

Само по себе си достигането до върха е било истинско предизвикателство – не само заради изтощителното изкачване без кислород с тежки раници и ски на раменете. Основният проблем е в комуникацията между тримата. Спането в тясна палатка, досадните навици и езиковата бариера, не улесняват зараждащото се приятелство помежду им.

Ситуацията е коригирана от самия връх. След всичко, единствено координираната работа на екипа, пълното доверие в професионалните умения и в моралните принципи един на друг, прави възможно преодоляването на планината-убиец.

Вижте двата вълнуващи трейлъра на филма:

Прочети  Извадиха още едно дете на повърхността в Тайланд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook