fbpx

“Зона на смъртта – Нанга Парбат”. Онлайн премиера на филм за екстремно ски спускане от планината-убиец (ВИДЕО)

Онлайн премиера на документалния филм „Зона на смъртта – Нанга Парбат“ предстои на 18 април.

Историята проследява уникалната експедиция за безкислородното изкачване и спускане със ски на руснаците Виталий Лазо и Антон Пуговкин и италианеца Кала Сименти от опасния осемхилядник Нанга Парбат (8125 м) през 2019 г.

Филмът е награждаван в руски и международни филмови фестивали през 2020-та, а сега ще излезе в Youtube на канал “Планинска територия” (Горная Территория).

Нанга Парбат е един от трите най-опасни за изкачване осемхилядници. Смъртността на този връх е около 23%. Сред тези, които дръзват да го предизвикат, всеки пети губи живота си.

Легендарният Райнхолд Меснер загубва по-малкия си брат там и във видеото той говори за отношението си към тази планина.

Целият живот на членовете на руско-италианската експедиция може да бъде разделен на два периода: преди и след Нанга Парбат, казват самите те.

Само по себе си достигането до върха е било истинско предизвикателство – не само заради изтощителното изкачване без кислород с тежки раници и ски на раменете. Основният проблем е в комуникацията между тримата. Спането в тясна палатка, досадните навици и езиковата бариера, не улесняват зараждащото се приятелство помежду им.

Ситуацията е коригирана от самия връх. След всичко, единствено координираната работа на екипа, пълното доверие в професионалните умения и в моралните принципи един на друг, прави възможно преодоляването на планината-убиец.

Вижте двата вълнуващи трейлъра на филма:

Comments

comments

Прочети  Спасителната операция на Нанга Парбат продължава. Алекс Чикон е в Лагер 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!