fbpx

270 елитни катерачи посреща София за европейското по боулдър този уикенд

270 елитни катерачи пристигат в София за Европейската купа по спортно катерене в дисциплината “боулдър” този уикенд. Състезанията са част от инициатива „София – европейска столица на спорта“ и ще се проведат на 25-26 май в залата на Walltopia в столицата. В тях ще участват 18 от най-добрите български състезатели, заедно с представители на още 26 държави. Най-многоброен е отборът на Белгия – 23 катерачи, с по 20 са Франция, Италия и Украйна. 

Тази година е по-особена за българската федерация, тъй като през есента ще честваме 90 години от създаването й. В последно време записахме много сериозни постижения, включително и на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес миналата година,

каза на пресконференция в сряда Петко Тотев, председател на Българската федерация по катерене и алпинизъм. Изпълнителният секретар на федерацията Дора Маринова уточни, че това е трети последен кръг за Европейската купа в тази дисциплина и заради това интересът към състезанията е огромен. Първите два кръга се проведоха през април в Португалия и през май в Австрия.

Програмата в София стартира на 25-ти май с квалификации в шест категории. Финалите са в неделя, 26-ти май. Спортната надпревара може да бъде гледана он-лайн тук.

Прочети  Изграждат нова инфраструктура в ПП „Беласица”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook