fbpx

Алпийски тролей и почитане на загиналите алпинисти и планинари предстои тази събота в Лакатник

Ако шефът ви е решил, че сте работили достатъчно тази седмица и не е нужно да се трудите и в предстоящата събота /14.05./, която е работна- то веднага мога да ви дам идея как и къде да прекарате един страхотен уикенд – Гара Лакатник.

Ако сте любители на природата вашето място е тук. Близо е до София, въздухът е чист, а гледката, която се отваря пред вас, когато слезете от влака – удивителна.IMGP6085_wm-e1400681991704

Този уикенд са празниците на село Гара Лакатник. По едно и също време в събота в 10 часа започват Празника на детската рисунка и Алпийския тролей.

Емоцията е приятна, когато минавате през ЖП прелеза, а насреща за добре дошли ви посрещат пейзажи от Лакатник, с един мил детски почерк.  По същото време любителите на високия адреналин ще се спускат по алпийския тролей над Алпийска поляна.  at2Нужно е да сте пълнолетни или непълнолетни лица, но задължително с придружител. Всеки може да участва като преди това попълва декларация за осведоменост и съгласие. За историята на Алпийския тролей научете ТУК.

Вечерта на същия ден от 19 часа ще има водосвет при Кръста на загиналите планинари и алпинисти от цялата страна. Ако сте се сдобили с факла може да се включите в традиционното факелно шествие от паметника на септемврийците през стръмните скални пътеки до площада в Гара Лакатник започващо в 21 часа. Но и да решите да сте само зрител, няма да сгрешите. Да гледате как светлините насреща пронизват мрака, да чувате химна и виковете на хората, чувството е страхотно.

skali_zabВ по-късните часове към 23 ч. за добре дошли ще ви приветстват самодейци от читалище „Искърски пролом” при Гара Лакатник. Те ще се погрижат за доброто ви настроение, а след това всички заедно ще се хванем на едно кръшно хорце, а после още и още…Гладни няма да останете, на площада ще има скара и бира. Зрелищна заря ще има и тази година.

Прочети  Първи осемхилядник за този сезон - изкачиха Лхотце

В неделя e традиционният събор на селото, който връща стотици лакащани в домовете им.

текст: Лили КРЪСТАНОВА

www.lakatnik.info

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.