fbpx

Банско откри сезона, Пампорово – утре

Банско откри зимния сезон в четвъртък, съобщи кметът на града Иван Кадев в ефира на БНР. В ски зоната и в града са въведени изключителни мерки за сигурност и безопасност.

По думите му градът не е онова, което сме свикнали да виждаме в средата на декември, но сезонът все пак трябва да започне, макар тази година световните звезди на белите спортове да не присъстват, а да се открива само от любителите на планината.

„В началната част на ски зоната е направена организация за придвижване на скиорите в еднопосочни коридори и със съответните отстояния. Редуциран е броят на туристите, ползващи кабинковата въжена линия. Дезинфекцията на кабините се извършва автоматично по три пъти на ден“, посочи още той, като допълни, че пътят, който свързва града с Шилигарника ще бъде затварян, ако има струпване на автомобили във високата част на планината.

Припомняме, че преди месеци Общинският оперативен щаб, заедно с концесионера и местния туристически бизнес утвърдиха едни от първите в страната протоколи за безопасност и сигурност в града, планината и местата за настаняване на гостите, което наложи и сериозни инвестиции.Местните ски училища засега няма да отварят, а от близо 200 ски-учители към концесионера са наети малко над 10%.

Хотелиерите очакват с отварянето на ски-зоната и смекчаването на мерките да посрещнат и първите гости. „С днешна дата това обаче не е видно“, коментира председателят на съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.

При изключителни мерки за безопасност и стриктни противоепидемични мерки от 19 декември ще бъде достъпна по-голямата част и от ски зона Пампорово.

От няколко месеца насам в курорта тече сериозна подготовка за сезон зима 20/21 с всичките му условности, а от дружеството гарантират, че ще направят всичко необходимо за здравето и сигурността на клиентите си през целия сезон.

Снежните условия в курорта са добри за средата на декември, а навременната реакция и използването на метеорологичните условия за производство на изкуствен сняг в края на ноември позволяват да бъдат отлично подготвени и отворени писти №1 – Язовира, №1А – Байпас Малката стена, №6 – Туристическа, №10 – Дельово дере, №11 – Картола, №12 – Стойките.

Работи се усилено и по подготовката на ски зона Мечи чал и има голяма вероятност тя също да работи от 19-ти декември, като информация ще бъде анонсирана допълнително.

Едно от основните нововъведения и цели на Пампорово АД през този сезон и следващите няколко години е максималното дигитализиране на основни услуги в курорта с цел улеснението и безопасността на клиентите.

Ето защо от днес стартира новата онлайн платформа на www.pamporovo.me, където освен да намери актуална информация за курорта, всеки ще може директно да си закупи лифт карта, ски пакет, хотелско настаняване и други услуги и да организира престоя си в Пампорово бързо и лесно.

Закупените онлайн лифт карти, ще могат да бъдат взимани от ключови места в курорта от специални „pick-up” устройства, където чрез сканиране на уникален QR код, без всякакъв физически контакт, клиентите ще получат своята лифт карта.

Ще се предлагат също пластики за многократна употреба, които ще могат лесно да бъдат презареждани онлайн. Любителите на белите спортове и зимната планина ще могат да се възползват от специални промоционални цени до 27-ми декември включително.

Целодневната лифт карта в периода ще струва 52 лв. за възрастен и 31 лв. за дете, а ски пакет с включена лифт карта и ски оборудване ще бъде на цена от 62 лв. за възрастен и 38 лв. за дете.

Запазват се промоционалните периоди за лифт картите в дните от 11-ти до 15-ти и от 18-ти до 22-ри януари (включително), както и след 8 март 2021 година. Въвеждат се два нови вида лифт карти – за младежи до 18 години и за лица над 65 години.

Нов атрактивен продукт в продажба ще бъде лифт карта със ски оборудване, при който клиентът реално ще заплаща стойността на лифт картата и ще получава в добавка оборудването на символична цена.

И през този сезон на разположение на всички посетители ще бъде Туристически център Пампорово, където освен съдействие и информация за курорта, гостите на Пампорово ще могат да се възползват и от различни алтернативни услуги и активности, сред които зимни преходи и преходи със снегоходки, конна езда, моторни шейни и други.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!