fbpx

Държавното първенство по Ледено и Dry tooling катерене за първи път в Бов

За първи път при водопада “Скакля” над Гара Бов се проведе държавното първенство по Ледено и Dry tooling катерене.

Девет мъже и четири жени от общо седем клуба се включиха в състезанието в неделя на 17 февруари в условията на топло за сезона време.

Шампиони безапелационно станаха Минчо Петков при мъжете и Радка Петкова при жените от Клуб по катерене и алпинизъм НСА, който бе съорганизатор на събитието, заедно с БФКА. Вторите места заеха Ивайло Ангелов (“Алтиус Спорт”) и Десислава Христова (АК “Планинец”), а третите – Емил Борисов (АК “Кайлъшка долина”) и Геновева Михайлова (“НСА”).

Състезанието се проведе по три нови миксови маршрута с категория до 8. Две квалификации с контролно време по пет минути определиха финалистите. Финалът се състоя на 16-метров предимно скален, но здрав маршрут.

Именно стабилността на туровете и съответно – безопасността на терена са определили избора на Скакля за тазгодишното състезание. Много е вероятно и следващата година то пак да се проведе на същото място, казаха организаторите.

Мероприятието бе подкрепено от Планинската спасителна служба – отряд Лакатник.


Прочети  Да изберем котките

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook