fbpx
вторник, февруари 20, 2024
Новини

Дъжд и сняг идват след събота в планините

В планините в петък времето ще остане слънчево, след обяд от северозапад ще се увеличава високата облачност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 9°.

В събота ще има значителна, предимно висока облачност, която ще се увеличава и вплътнява; в неделя и понеделник ще преобладава облачно време.

През нощта срещу неделя от югозапад ще завали дъжд, в Рило-Родопската област – значителни по количество. На места по високите части на планините дъждът ще преминава в сняг.

На връх Мусала времето в събота ще бъде облачно с температури до 1 градус. Вятърът ще бъде силен, със скорост до 50-65 км/ч. В неделя времето ще продължи да се влошава, като максималните температури ще паднат с още градус до 0, придружени от силен вятър и слаб снеговалеж.

Сходна ще е ситуацията и на връх Вихрен, където в събота ще има разкъсана облачност и максимални температури от 2 С. В неделя температурите ще паднат до -2С и ще завали сняг.

По топло ще бъде времето на връх Ботев и на Черни връх, където в събота се очаква живакът да покаже до 7 градуса. В неделя ще завали дъжд, а температурите ще се понижат до 5С.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!