fbpx

Кал и мъгла в „Байк и рън за Чепън“ – предизвикателство за най-смелите

Кал, студ и дъжд белязаха юбилейния десети „Байк и рън за Чепън“.
Състезанието се провежда ежегодно край Драгоман и привлича стотици бегачи и колоездачи с живописните си трасета в района на Чепън планина и Драгоманското блато.

Лошото време не можа да попречи организатори и участници да дадат най-доброто от себе си, за да протече състезанието гладко, без инциденти, с добро настроение и спортсменски дух.

Въпреки неблагоприятните атмосферни условия и решението в последния момент на Български колоездачен съюз да изключи надпреварата от годишното класиране на XCM сериите, в издание 2021 на „Байк и рън за Чепън“ участие взеха 413 състезатели, между които от 97 колоездачи в XCM категориите стартираха само 13, които се включиха заради удоволствието от карането, без възможност да завоюват точки.

Участието им показва кои са и най-смелите и заклети фенове на надпреварата – близо половината от всички регистрирали се 850 човека, които при не по-вече от 5 градуса над нулата се пуснаха по изпъстрените с есенни багри склонове. В най-високите части на Чепън планина около връх Петровски кръст видимост нямаше, но пък трудностите мотивираха състезателите да стигнат до финала. Само двайсетина състезатели не успяха да финишират.

На пет подкрепителни пункта организатори и доброволци се грижиха за всички участници да има топли напитки и зарежащи храни.

За първи път в историята на състезанието всички финиширали участници получиха юбилейни медали заедно с подарък. Още много ваучери и предметни награди получиха призьорите в отделните категории от спонсорите и от магазини „Стената“.

След края на състезанието имаше доста работа по почистване на колелата, както и по поддържането на изправността им по време на състезанието.

Логистиката преди, по време и след състезанието се извърши с високопроходимия автомобил Subaru.

 

Резултатите на победителите и класирането на всички останали могат да бъдат разгледани онлайн на https://chepan.stenata.com/results-2/.

Мария Лазарова

redakcia@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!