fbpx

Стотици състезатели приемат предизвикателството в десетия юбилеен „Байк и рън за Чепън“ тази събота

Рекорден брой състезатели са регистрирани за участие в тазгодишния „Байк и рън за Чепън“.
850 бегачи и колоездачи ще застанат на старта в десетото юбилейно издание на надпреварата в Драгоман тази събота, 16 октомври.
Те ще се състезават в дисциплините Бягане – 12 км до върха и обратно, бягане или колоездене 23 или 44 км, Чепън Скай и Дуатлон 23+23 км. Маркировката на трасетата е с маркировъчни колчета.

За втори път „Байк и рън за Чепън“ се случва през есента след отлагания поради пандемията COVID.

Пет подкрепителни пункта ще бъдат на разположение на състезателите в деня на надпреварата. Отделно, на площада пред Общината ще има шатри, където състезателите и посетителите ще могат да опитат нови енергийни вкусове и да получат допълнителна информация за презареждащата сила на продукти. Освен тях, страхотни награди за призовите места и за томболата са приготвили и магазини „Стената“ партньорите на събитието.
За изправността на велосипедите също е предвидено кой да се погрижи.

За поредна година под надслов „Адреналин с кауза“ „Байк и рън за Чепън“ ще разшири усилията за опазване на природата в региона на Драгоман и Чепън планина. През изминалата година събитието събра над 3000 лева за възстановяване на инфраструктурата в Драгоманското блато след опустошителния пожар в защитения воден басейн.
Пета лева от всяка такса тази година ще бъдат дарени за кампанията „Да съхраним вековните дървета на България“ на Асоциация на парковете в България и Сдружение за дива природа „Балкани“. Целта е да се насочи вниманието върху вековните дървета, които нямат институционална защита и са заплашени от унищожаване заради строежи, сеч или липса на инфомираност.

И в десетия празничен „Байк и рън за Чепън“ ще има усмихнато детско състезание със страхотни награди. Както традицията повелява, специален вагон на БДЖ ще превози желаещите от София до старта в Драгоман.

Всички участници получават в стартовите си пакети традиционната кърпа BUFF, произведена специално за състезанието по уникален дизайн на София Попйорданова и подарък от Harmonica, както и код за 20% отстъпка за продукти на Sponser. Всеки завършил при пристигането си на площада ще получи специален юбилеен медал „Байк и Рън за Чепън“. Това се случва за пръв път в историята на състезанието.

Пълната програма на състезанието можете да видите тук:
https://chepan.stenata.com/info/programa/

Байк и рън за Чепън в социалните мрежи:

Фейсбук:
https://www.facebook.com/Bike4Chepan

Инстаграм
https://www.instagram.com/bike4chepan/?hl=en

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!