fbpx

Ски самоучител – III част

clockwiseОбръщане по часовниковата стрелка
Това упражнение върху ски ще те научи как да променяш посоката и да се завърташ, докато върховете на ските остават на едно място. Внимателно следвай стъпките.
Стъпка 1: Направи това упражнение на лек склон. За да започнеш застани със ските, близо една до друга. Дръж щеките от двете страни.
Стъпка 2: Внимателно прехвърли тежестта си на десния крак. Направи A-образна крачка премествайки опашката на ската, докато върховете остават на едно място. премести лявата си ска наляво.
Стъпка 3: Премести дясната ска до лявата, като в първоначалната ти позиция. продължавай да повтаряш тези стъпки, докато направиш пълно завъртане.

Ходене настрани

sideХоденето настрани е начин да се придвижваш нагоре със ските. При това упражнение, трябва да ходиш със ските перпендикулярни на линията на падане, за да не се плъзгаш надолу.
Стъпка 1: Позиционирай се перпендикулярно на Линията на падане. Застани със ските успоредни една на друга и перпендикулярни на склона. Забий леко ръбовете на ските в снега. Така ще се предпазиш от плъзгане.
Стъпка 2: Започни да правиш малки стъпки. Леко прехвърляй теглото си върху долната ска. Пристъпи с горната малко нагоре и забий ръба й в снега. Използвай и щеките за допълнителна опора.
Стъпка 3: Прехвърли теглото върху горната ска и придвижи и долната нагоре. Продължи да вървиш по този начин, докато достигнеш мястото, което желаеш.

Рибена кост

fishРибената кост е наречена така, заради следите, които оставят ските в снега. Тази техника ти позволява да се движиш нагоре със ските, които са във V-образна форма.
Стъпка 1: За да започнеш, постави опашките на ските близо една до друга, докато върховете са широко разтворени, образувайки с тях буквата V. В тази позиция няма да се плъзгаш назад по склона. Вдигни едната ска и пристъпи напред.

Прочети  На ски... с малко пари

Стъпка 2: Повдигни другата ска и стъпи нагоре, малко по-напред от първата ска. Запази V формата, така че да правиш малки стъпки напред, без да се приплъзваш. Продължи да се движиш по този начин, докато стигнеш желаното място.

Обърни внимание, че трябва да направиш широка V форма,  ако си на стръмен склон, или по-тясна на умерен наклон. Изпозлвай щеките за допълнителен баланс.

Текст и илюстрации: abc-of-skiing; Превод: Върхове

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.