fbpx

Ски самоучител – III част

clockwiseОбръщане по часовниковата стрелка
Това упражнение върху ски ще те научи как да променяш посоката и да се завърташ, докато върховете на ските остават на едно място. Внимателно следвай стъпките.
Стъпка 1: Направи това упражнение на лек склон. За да започнеш застани със ските, близо една до друга. Дръж щеките от двете страни.
Стъпка 2: Внимателно прехвърли тежестта си на десния крак. Направи A-образна крачка премествайки опашката на ската, докато върховете остават на едно място. премести лявата си ска наляво.
Стъпка 3: Премести дясната ска до лявата, като в първоначалната ти позиция. продължавай да повтаряш тези стъпки, докато направиш пълно завъртане.

Ходене настрани

sideХоденето настрани е начин да се придвижваш нагоре със ските. При това упражнение, трябва да ходиш със ските перпендикулярни на линията на падане, за да не се плъзгаш надолу.
Стъпка 1: Позиционирай се перпендикулярно на Линията на падане. Застани със ските успоредни една на друга и перпендикулярни на склона. Забий леко ръбовете на ските в снега. Така ще се предпазиш от плъзгане.
Стъпка 2: Започни да правиш малки стъпки. Леко прехвърляй теглото си върху долната ска. Пристъпи с горната малко нагоре и забий ръба й в снега. Използвай и щеките за допълнителна опора.
Стъпка 3: Прехвърли теглото върху горната ска и придвижи и долната нагоре. Продължи да вървиш по този начин, докато достигнеш мястото, което желаеш.

Рибена кост

fishРибената кост е наречена така, заради следите, които оставят ските в снега. Тази техника ти позволява да се движиш нагоре със ските, които са във V-образна форма.
Стъпка 1: За да започнеш, постави опашките на ските близо една до друга, докато върховете са широко разтворени, образувайки с тях буквата V. В тази позиция няма да се плъзгаш назад по склона. Вдигни едната ска и пристъпи напред.

Прочети  Сноубордистът Владимир Павлов издава книга

Стъпка 2: Повдигни другата ска и стъпи нагоре, малко по-напред от първата ска. Запази V формата, така че да правиш малки стъпки напред, без да се приплъзваш. Продължи да се движиш по този начин, докато стигнеш желаното място.

Обърни внимание, че трябва да направиш широка V форма,  ако си на стръмен склон, или по-тясна на умерен наклон. Изпозлвай щеките за допълнителен баланс.

Текст и илюстрации: abc-of-skiing; Превод: Върхове

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!