fbpx
петък, май 24, 2024
Новини

Започна регистрацията за Витоша 100 километра

Ежегодната обиколка Витоша 100 километра тази година ще се състои на 10 и 11 юни. Дисциплините са за колоездачи, скороходци и комбинация между тях – дуатлон. Мераклиите да се включат в предизвикателството могат да заявят участие до 1 юни. Необходимо е да попълнят он-лайн форма и да заплатят стартова такса. За нетърпеливите, които ще се запишат до 15 април, организаторите са предвидили по-ниски такси. Те включват за всеки участник тениска, стартов номер с чип и електронно измерване, планинска застраховка по време на състезанието, медицинско обслужване по трасето, вода, напитки и храна на 10 пункта по трасето, гардероб, медали за финиширалите и изненади.

Стартът на планинския супермаратон Витоша 100 километра ще бъде пред Резиденция Бояна в събота, 10 юни, в 6.00 ч. Участниците трябва да имат фенер или челник с нови батерии. За колоездачите е задължително да са с каска. Мероприятието е с грижа за околната среда, което означава, че организаторите не предвиждат използването на пластмасови чаши и малки бутилки с вода в подкрепителните пунктове. Препоръката е всеки да си носи шише и чаша. Забранена е употребата преди и по време на състезанието на неразрешени стимуланти, алкохол и психоактивни вещества. Важен момент е предупреждението да се следва маркировката на състезанието, тъй като тя не съвпада с тази на парк Витоша.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!