fbpx

Piolets d’Or 2017

Наближава церемонията по раздаване на годишните награди за постижения в алпинизма и катеренето Piolets d’Or (Златен пикел). Тази година призовете ще бъдат връчени в два етапа.

джеф-лоуНа 12 април в Гренобъл задочно ще бъде връчен приз за цялостен принос в алпинизма на Джеф Лоу и ще му бъде връчен деветия Златен пикел.

На тържествената церемония ще присъстват директорите на GHM Катрин Дестивел и Кристиан Тромсдорф, братовчедът на Джеф Джордж Лоу, както и Томас Хубер, Франсоа Дамилано, Линдзи Грифин, Клод Гардя, Кели Корд, Джон Портер, Мик Фаулер, Виктор Саундърс, Себастиян Рател и Себастиян Буан.
Самият Джеф няма да присъства на церемонията заради влошено здравословно състояние.

В същата вечер ще бъде излъчен нашумелият филм за Джеф Лоу „Метанойа“, получил награди от множество фестивали за планински филми.

Сутринта на 13 април ще се състои не по-малко важно мероприятие – международен форум, на който ще бъдат обсъдени проблемите на „професионалния“ алпинизъм и най-вече отдавна назрелият проблем за доказателствата за изкачванията.

Вечерта ще бъдат обявени и тазгодишните лауреати на Piolets d’Or 2017.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!