fbpx

Откриха тялото на изчезналия в Рила сноубордист

Тялото на изчезналия в края на март сноубордист в Рила над ски писта „Картала“ бе открито днес.

Поредна акция за издирването му се е провела тази сутрин. В нея са се включили спасители от няколко отряда в страната, както и приятели на изчезналия.

„Многократно е минавано точно оттам да се търси, но за съжаление, човек, като е под снега, няма как да бъде намерен.“,

каза пред ONAir Емил Нешев, директор на Планинската спасителна служба при БЧК.
Той каза още, че инцидентът не е станал в лавина, но е в извънпистов терен, макар и близо до пистата – на около 15 метра.

34-годишният мъж изчезна на 21 март при спускане с негови приятели. Малко след като приятелите му съобщават за изчезването му, стартира спасителна акция. За съжаление – без резултат.

Няколко дни по-късно бе локализиран телефона му. В изключително тежки условия и след нов снеговалеж се проведоха няколко мащабни акции за издирването на сноубордиста, но усилията на планинските спасители и доброволците останаха без резултат.

Изчезналият в Рила е зaтрупан от лавина: локализираха мястото му

Почти вссяка седмица спасителите са излизали на терен за издирване, направено е всичко възможно за намирането на изчезналия, каза още Нешев.

Изчезналият сноубордист в Рила още не е открит

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!