fbpx

Почина алпинистът Илия Александров

След дълго боледуване почина Илия Александров, майстор на спорта по алпинизъм – един от пионерите на катеренето във Враца, съобщи БФКА.

Многобройни са премиерните му маршрути в района на Вратцата, сред които популярните “Безенги”, “VIII конгрес”, “Резньовете”, “Единадесетте”, “Медуза” и други, прокарани в най-активния му период – края на 50-те и през 60-те години. Дълги години е ръководител на алпийския клуб в града.

Освен чрез алпинизма, Илия Александров свърза живота си с планините и чрез другата си голяма страст – ските.

В негова чест и като признание за забележителните му изкачвания и развитие на Врачанските скали като катерачен обект, през 2009 г. на масива Безенги беше прокаран тур “Илия Александров”.

“Животът е дар, това е, изтанцувайте го този живот и живейте благословени! Светлина по пътя на душата му нагоре! Дълбок поклон майсторе на алпийски катерачни маршрути на класическия алпинизъм, дълбок поклон!”, написа Елисавета Първанова в негова памет.

Погребението му ще бъде в събота, на 17 октомври 2020г., в 12 ч., на новите гробища в град Враца.

Прочети  Лавина помете японски ски курорт. 8 деца загинаха

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook