fbpx
четвъртък, септември 21, 2023
Екстремни спортовеНовиниСпелеология

Почина дългогодишният началник на Пещерно спасяване Трифон Даалиев – Трънката

Днес ни напусна Трифон Даалиев – Трънката, дългогодишен секретар на Българската федерация по спелеология и началник на бившия Аварийно-спасителен отряд, сега Пещерно спасяване.

Даалиев е спелеолог и алпинист, старши инструктор по пещерно дело от 1976 година. Завършил е Националната спортна академия.

Oт 1985 e началник на АСО, а през 1997 година той беше първи вицепрезидент на Комисията по спасяване в пещери към Международния съюз по спелеология.

Участва в картирането на множество пещери в България и в чужбина и е един от основните двигатели за въвеждане на техниката на единичното въже.

Съавтор е заедно с доктор Петър Берон и Алексей Жалов на монографията „Пещери и спелеология в България”, отпечатана през 2006 година, която беше отличена с трета награда на международния конгрес на спелеолозите в Тексас, САЩ.

Поклон пред паметта му!

YouTube player
YouTube player

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!