fbpx

Ски шествие с трибагреници и носии на 3 март в Пампорово

Ски феерия, облечена в трибагреници и народни носии ще се спусне от кулата „Снежанка“ по случай 139-та годишнина от подписването на Санстефанския мирен договор. Българи-родолюбци от всички възрасти могат да се включат в първото по рода си патриотично ски шествие на 3 март в зимния курорт Пампорово.

Организаторите „Вила Комета“ съветват всеки, който иска да се включи в спускането, да бъде пременен с народна носия или поне с елементи на традиционно облекло – калпак, забрадка, ямурлук, престилка – и да носи българското знаме.

Пъстрото шествие с трибагреници ще потегли в 11:40 ч. от кулата „Снежанка” по писта №6 към плаца на „Студенец”. Точно в 12:00 ч. там тържествено ще прозвучи химнът на Република България. Приказните звуци на родопски гайди ще подканят патриотите да извият голямо хоро.

Като жест към участниците в шественото спускане, лифтовете в посока кулата „Снежанка” ще бъдат безплатни между 11:00 и 11:30 часа. Организаторите молят всички скиори и сноубордисти да използват като изходен пункт за качване към кулата всички лифт линии – „Стойките”, „Малина”, „Студенец” и „Смолянски езера”, за да се предотврати струпването на опашки.

През 2018 година, по повод 140-тата годишнина от Освобождението на България, ще се борим да влезем в Рекордите на Гинес за най-многобройно ски и сноуборд спускане с трибагреници и народни носии.

Прочети  Ски сезонът в курорта Св. Константин край Пещера започна

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.