fbpx

Тамара Лунгер със сърцераздирателен пост за Серхи Минготе: спомня си за него с тяхно забавно видео

Италианската алпинистка Тамара Лунгер, която е част от експедицията на Seven Summit Trecks за зимно изкачване на К2 и, която беше сред първите, оказали помощ след падането на Серхи Минготе, публикува сърцераздирателен пост в социалните мрежи.

„Мъката ми по Серхи ми пречи да изпитам щастие за успеха на К2“, пише тя и добавя весело видео, на което щастливи танцуват с Минготе и румънеца Алекс Гаван в лагер 1.

„Наистина лоши дни са тук! Тъжни и тежки! Най-малкото ние всички сме много близки и способни да се поддържаме един друг в нашата мъка за Серхи. Направихме всичко, което можахме, но за съжаление просто нямаше надежда. Ние бяхме толкова близо до него.

Това видео ме кара да плача. Не само всички ние загубихме страхотен и силен алпинист, но аз намерих и толкова скоро след това загубих чудесен приятел, с голямо сърце, толкова позитивен, щастлив и пълен с любов към планините, другите и живота.
Мога само да бъда благодарна, че го срещнах по пътя си!

Благодаря, Серхи! За нашите танци, дори в лагер 1, за нашия смях, за твоята nivea за мъже!

Моля се за твоето семейство, с надежда, че знаейки, че си щастлив в тези планини, ще облекчи донякъде болката им.

Кой знае докъде ще ни отведе това приключение, но ние знаем със сигурност, че ти ще си с нас!
Почивай в мир и много ЛЮБОВ ❤️

Щастлива съм от успеха на непалския екип на Nims Dai и Mingma G, те се справиха добре и поздравявам всички тях за този огромен подвиг. Те заслужават да бъдат в историята със своята среща на върха, не само заедно с подкрепата на другите, но и проправяйки пътя.

За съжаление в този момент се боря да почувствам щастие, сърцето ми е изпълнено с мъка по Серхи.“

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!