fbpx

Търсим нови олимпийски надежди на фестивал в Осогово

Над 250 млади скиори и сноубордисти ще премерят сили на фестивала „Олимпийски надежди Осогово 2017“. На 23 и 24 февруари ски-център Осогово ще бъде трамплин за олимпийското бъдеще на най-талантливите сред участниците до 16-годишна възраст. Организиран от Българският олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време“, петият пореден фестивал има за цел да популяризира и утвърди ценностите на олимпизма сред младите спортни таланти на България.

Под мотото „Да открием олимпийските надежди на България“, претендентите ще се състезават в две категории – до 14 и до 16-годишна възраст. Младежите ще имат възможност да впечатлят журито със своите умения в три спорта: сноуборд, алпийски ски и ски-бягане.

Днешният ден е определен за пристигане на участниците и за провеждане на технически конференции във Фънпарк „Осогово“ преди началото на състезанията. Утре сутрин започват стартовете в алпийските ски и сноуборда, като официалното откриване ще бъде в 14 ч. В петък ще се състезават ски-бегачите и около 14 ч. ще бъде официалното закриване и награждаване на победителите в трите дисциплини.

Обновеният в последните години ски-център в пълна готовност очаква подвизите на младите надежди. Двете писти „Осогово” и „Людмил Янков” са обработени със снегоутъпкваща машина и са готови за спускания. Слънчевото и топло време може да оголи някои места по пистата, но 10-те оръдия за сняг ще работят. Влековете с тип „панички” работят нормално.

Ски-зона Осогово бележи силен прогрес в последните години, а доказателство за това са стартовете за Европейската купа по сноуборд през февруари 2013 г., за които домакините получиха отлични оценки и много похвали от Международната федерация по ски (ФИС).

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Защитено съдържание !!