fbpx

Лифтът до Седемте рилски езера тръгна

Днес официално беше открит незаконният лифт до Седемте рилски езера. Съоръжението е с дължина 2200 метра и капацитет 700 души на час. От утре пътуване в едната посока ще струва 10 лв., в двете 15 лв., а еднодневна карта с ползване на влек ще бъде на цена от 25 лв. Кметът на Сапарева баня Сашо Иванов и изп. директор на “Рила спорт” – фирмата инвеститор, прерязаха днес лентата на новоизграденият лифт от хижа “Пионерска” до Седемте рилски езера. На официалното откриване присъстваха над 500 гости и жители на община Сапарева баня. Между тях освен представители на кметския екип, на курортната община и фирмата-инвеститор, бяха кметовете на общини от Кюстендилска област, областният управител Любомир Дермански, директорите на НАП – Кюстендил, Областно пътно управление, РДНСК, Държавно лесничейство и др. В програмата участваха местни фолклорни състави и фолклорната изпълнителка Румяна Попова.

Церемонията се превърна в още по-атрактивна заради възможността всички да се качат на лифта безплатно и да се насладят на красивата гледка в Рила планина. Въпреки показваното до сега несъгласие към изграждането на въжената линия от страна на еколозите, на днешното откриване протести нямаше.

Прочети  Официално: Еверест порасна... с малко

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook