fbpx
понеделник, юли 8, 2024
Екстремни спортовеКатеренеЛичностиНовини

Почина легендарен швейцарски катерач, катерил до смъртта си на 99 г.

Почина швейцарецът Марсел Реми, баща на прочутите братя катерачи Ив и Клод Реми и сам по себе си жива легенда. Той беше на 99.

Така нареченият „Патриарх на Чиме“ ставаше все по-обичан през десетилетията, докато продължаваше да се катери и изглеждаше, че запазва психиката си независимо от възрастта.

Реми е роден на 6 февруари 1923 г. в Грюер, Швейцария. Десетилетия катерене му помогнаха да стане известно име и да отгледа двама много известни катерачи.

През 2017 г. на 94 години, той удиви света, като успешно изкачи Miroir de l’Argentine (5c, 450 метра) в Алпите заедно със синовете си.

„Не мога да разбера хора, които не разбират, че на моята възраст все още можеш да си активен“, каза Реми във видео хрониката на Mammut за изкачването. „Просто не го разбирам.“

Реми отпразнува 99-ия си рожден ден този февруари, като водеше 4c на изкуствена стена.

„С щастието, което имам, трябва да тренирам редовно, за да поддържам тялото и ума си във форма“, каза той тогава.

В това, което ще бъде последната му година, той участва и в създаването на все още неизлязъл документален филм за живота му.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!